korpvistet.blogg.se

2017-03-31
15:22:51

Kärlek och hjärtesorg

Kärlek och hjärtesorg, det är vår i luften och allt det. Den yngre generationen växer upp och snart kommer det att bli hjärtesorg för henne också när pojkar börjar vara mer intressant än det är nu. Vi har alla varit där någon gång antar jag, den där speciella personen man hade en hemlig förälskelse för. De är alla en del av livet, men förhoppningsvis kommer vi att hitta den där speciella någon som kommer att behandla oss rätt och som vi kan dela vårt liv med.
 
Jag drog några kort från Oracle of Shadows & Light igen (se föregående inlägg, Oracle of Shadows & Light), och idag handlar det om ämnet kärlek och förlorad kärlek kan man säga. Det första kortet var Strange Valentine och det andra Mend-a-Broken-Heart Fairy. Det första talar om kärlek, och att kärlek, eller föremålet för den, kanske inte ser ut som vi tänkte oss den från början. De talade om att hela gamla sår från tidigare relationer, särskilt de långvariga, seriösa versionerna. Och många av oss har varit där, kanske mer än en gång, i våra liv. Men det här kortet betonade det faktum att även om denna nya kärlek eller vänskap inte verkar vara ens "typ" till att börja med, kanske vi inte borde avfärda den omedelbart. Kärlek är verkligen underlig och underbar lägger de till.
 
Den andra älvan är här för att hjälpa oss att laga våra brustna hjärtan. Hon säger att det är dags att acceptera de där små gesterna av vänlighet för de kommer att göra mer för oss än åratal av terapi kan göra. En vänlig och kärleksfull kram, behandla oss själva vänligt, vi helar men försök inte skynda på bara för att komma över det snart. Älvan lägger till att vad som än skapade såret kan ha varit ett kärleksgräl eller kanske obesvarad kärlek, ett uppbrott eller ett kärleksäventyr som gick fel. Hon säger att vi ska ta det lugnt på kärlekens väg ett tag. Bara ta en paus från alla dessa måsten och ta ett bad eller se en gammal film.
 
Det är lite underligt, eller kanske inte, att dessa kort skulle visa sig just idag av alla dagar på ett helt år. Det är en underbar dag ute, lite kyligt men strålande sol över snön och inte så blåsigt. Men igår (30 mars) skulle ha varit min avlidne mans 50-årsdag och idag är det 6 år sedan min pappa gick ut på en promenad och nästan hemma föll till marken och aldrig kom hem igen. Samma fantastiska väder och så många saker att se fram emot som helt plötsligt slutade i tragedi och djup sorg. Men vi läker, en dag i taget, vi kommer tillbaka till vad som anses normalt även om minnen dyker upp då och då och får oss att längta efter de som är borta. Men livet går vidare och så gör vi, långsamt eller snabbt har ingen betydelse, saker tar tid och det är olika för oss alla.
 
2017-03-30
14:43:34

Oracle of Shadows & Light

Jag hade ju tänkt skriva oftare här, men av olika anledningar har det inte blivit av. Men nu gör jag ett försöka att skriva något åtminstone.
 
Nyligen gjorde jag ett byte med en vän, olika tarot och orakellekar som vi inte har fått kontakt med av olika anledningar. De lekar jag bytte bort har jag aldrig riktigt fått kontakt med, inte ens bilderna har tilltalat mig riktigt. Så, sagt och gjort, vi plockade ihop lite olika lekar som vi kunde tänka oss att byta, bestämde vilka och så skickades de iväg från båda håll. En av de lekar jag valde var den här orakelleken, Oracle of Shadows & Light från Lucy Cavendish och det konstnärliga av Jasmine Becket-Griffith. Något gjorde att jag kände mig dragen till den, även om de här bilderna normalt inte är något jag dras till. Min tanke var väl att om jag inte får kontakt med den så får jag sälja den eller byta den mot något annat, men den här behåller jag nog.
 
I alla fall, jag beslöt mig igår för att jag skulle dra ett kort för en lite allmän uppfattning om vad dagen hade att erbjuda mig, om det var något speciellt att vara uppmärksam på. När jag blandar mina lekar på det sättet, så har jag för vana att titta på både översta och understa kortet. Det övre är något som är mer uppenbart som man kan se eller uppfatta ganska snabbt och det undre kortet kan vara något lite mindre uppenbart eller dolt. Mitt sätt att använda korten så inget någon måste ta till sig eller är något sorts krav. Korten jag drog talade om förändring och ett behov av att rensa upp omkring mig. Så mina tankar gick i banor av att, tja, det är vår och det finns en del saker som jag borde ta itu med i hemmet, men det är också den rent energimässiga reningen som kan krävas och förändringar på en personlig nivå så jag tänkte att vad som än händer, det händer.
 
Och det hände, bara inte på det sätt jag kanske hade tänkt mig. Min dotter och en av våra vuxna vänner kom ut från hennes rum och sa till mig att de hade sett något sorts kryp i hennes säng. Ett litet ett, men ett kryp. Så, det är vår, och alla möjliga sorts små varelser börjar vakna upp och jag bad dem visa mig, men naturligtvis hade det där lilla krypet försvunnit någonstans. Jag skulle antagligen ha gjort samma sak antar jag, om ett par jättar hade börjat skaka om mitt liv på det sättet *S* Dottern kunde inte tänka sig att vara i sitt rum även om krypet var så litet så det knappt var synligt så jag bad henne bara trycka ner alla sina gosedjur och sängkläder i några sopsäckar och ställa dem på balkongen tills vidare. Sagt och gjort, när det var klart, även madrassen åkte ut, så fortsatte jag att plocka upp annat skrot och skräp i form av en jättestor kartong som de har haft som koja och en massa annat, samlade ihop diverse utspralade spel och spelpjäser som kom fram och lite annat. Färdig med det så kom kattens hatobjekt fram, dammsugaren, den är en mycket suspekt sak även om den bara står där tyst och stilla, vem vet, den kanske går igång och anfaller? När jag då slutligen gick tillbaka till korten jag drog tidigare under dagen och läste igenom tolkningen av dem igen började jag skratta, det var helt klart en rening och den var både fysisk och energimässig. Det kändes som att vi hade mycket mera luft och rymd i hennes rum när jag var färdig, men det är fortfarande kvar dammtorkning och ta bort en del saker innan vårstädningen i hennes rum är färdig. Jag ser fram emot att se vad nästa dagens dragning av kort kommer att peka på och hur träffande det blir. Älskar dessa kort och boken som följde med dem.