korpvistet.blogg.se

2017-01-13
16:42:18

Paranormala program

Ja, jag brukar se sådana också, i alla fall när tillfälle ges. Sen betyder det inte att jag sväljer allt de säger och gör med hull och hår. Det finns de som är bra, men också de som har lite tvivelaktigt rykte. Blev påmind om det nu när 7:an börjat köra Hemsökta Hus, eller som den heter i England - Most Haunted. Den har gått under tidigare år men slutade sedan, men innan det hände så var det väl en del saker som dök upp som antydde, eller sa sig bevisa, att allt inte gick rätt till och att den otroliga mängden paranormala händelser kanske fick lite hjälp på traven utanför bild.
Visst är det ju spännande när det låter och händer saker, men man måste ju också vara lite logisk och ha en skvätt sunt förnuft och skeptisism med sig också. Som gamla hus till exempel, är stommen av timmer så får man räkna med att temperaturer och luftfuktighet får dem att "prata" och det kan smälla duktigt. Kan det göra i sten och betongväggar också har jag märkt under åren. Sen är det en massa andra saker att ta med i bilden, hur man rör sig, vad som rör sig utomhus eller blänker till i ett fönster eller kastar en skugga som man kanske inte tänkte på. 
Så bara för att ta detta första nya avsnitt av Hemsökta Hus som exempel så var det ju många bekanta ansikten, fast äldre då, och så en del nya. En var uppenbarligen en programledare av något slag som då inte var helt obekant för brittiska tittare antar jag, han var där som skeptiker och den logiska sidan. En demonolog som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på, men han är välkänd i de kretsar han rör sig i. Sen var det då någon som skulle vara det "hysteriska fruntimret" i sällskapet. Hon som skriker så fort något råkar röra sig eller kasta en skugga. Med facit i handen så skrek hon så fort hon ens trodde att något kunde vara ett ljud eller "spöke". Och ville tända ficklampan så fort det var minsta lilla. Jag brukar inte vara dömande eller ha förutfattade meningar om folk om jag kan undvika det, men den här damen gav "dum blondin" en ny mening... förlåt Leah, eller vad du nu hette, men jag hoppas du var en skådis som fick betalt för att bete dig som ett våp och skrika hysteriskt så fort det ens antyddes att något lät eller rördes.
Platsen fanns i Wales, The Tivoli Venue, och hade en del jobbig historia bakom sig. Det skulle ha brunnit ordentligt där någon gång under 1940-talet och bland annat en som skötte biografkamerorna omkom av rökförgiftning. Ingen trevlig död, och mycket var fortfarande skadat och inte gjort något åt utan bara rustat upp de delar som användes som bar och annat numera. Det påstods att en eller flera personer fortfarande gick igen där. En vissling hördes bland annat och antogs vara en ande, men eftersom det inte gick att avgöra så kan det lika gärna vara någon ur teamet som stod där, precis som en del andra saker som lika gärna kunde skapas av verkliga personer och inte någon ande. En av killarna, Stuart, blev mycket emotionell och gick ut en sväng och när han kommer tillbaka får vi höra att han hört en röst som sagt att om han inte gick ut därifrån skulle han dö. Visst det kan ha varit en ande/spöke, men kanske inte menat som att just Stuart skulle dö, men eftersom andra dött så kan det ha varit den andens minne/känsla som vidareförmedlades. Det sas någonstans under avsnittet att det funnits en galgbacke före den här byggnadens tillkomst så mycket kan ju ligga "lagrat" där. Han gick sedan in på herrtoaletten själv med en kamera och filmade. Då gick bland annat en kran igång och även en handtork som slog på två gånger. Först tänkte jag att det var en sån som drivs av sensorer, men den var helt klart för gammal för sådan teknik, men något fick den att gå igång och även om det är tekniska fel så förstår man att någon som sitter där själv i mörkret hoppar högt om den går igång bakom nacken på dig!
Nå, ska fortsätta se fler avsnitt och om inte annat får jag mig ett gott skratt på kuppen åt deras hysteriska skrikande och övertygelser om att minsta ljud är en hemsökelse.