korpvistet.blogg.se

2017-04-28
17:52:31

När korten är för någon annan

Så är det ibland. Efter lite morgonstök med att få iväg unga fröken och hennes kompis till skolan så tog jag itu med lite annat nödvändigt. Ett av de nödvändiga momenten var ju då att diska, och det andra att sortera upp tvätten för dagens motionsrunda till och från tvättstugan i några omgångar. Nej, det är inte kul, men det är nödvändigt och ganska skönt att veta att vi har rena kläder och lakan fixade så vi kan ägna vår tid och energi åt annat, som Valborgsmässoafton eller som en del andra känner det som också, Beltane. Men nu var det inte det jag skulle ta upp idag.
 
 Det var att efter jag nu hade fixat med disken och äntligen fått sortera tvätten så tänkte jag att nu drar jag några kort från Oracle of Shadows & Light igen, det var ju ett tag sedan. Så fokuserar jag, som jag tycker, på vad som kan vara viktigt eller intressant att ta med i tankar och handling idag. Upp kommer två kort som jag, i och för sig, inte tycker är något konstigt, men samtidigt så stämde det inte riktigt. Vadå hjärtesorg eller annat som påverkar en å hjärtats vägnar, och helande? Visst det finns väl ett och annat som behöver komma till rätta både här och där, men inte som jag kände att de två korten talade om, så varför och hur hörde det här ihop. Nå, bestämde mig för att låta det ligga lite, svaren kommer kanske senare, och om inte så får jag väl se om det på något sätt kunde få sin förklaring längre fram. Men så kommer ett telefonsamtal från en kompis som jag pratade med dagen innan redan, och nu fick korten sin förklaring! Uppenbarligen så hade jag utan att medvetet tänka det, haft henne och hennes situation i bakhuvudet någonstans medan jag blandade korten och de här svaren var till och för henne!
 
Den här situationen, där korten egentligen är för någon annan, har jag stött på förut och jag vet att jag inte är ensam om fenomenet. Ibland har det kommit upp bland andra som lägger kort av olika slag, eller runor, pendel eller något annat i den vägen. Då kan man ibland känna det som att fast frågan och korten är för någon annan så är ändå en del av svaret riktat till en själv och den situation man kanske befinner sig i, även om tolkningen är för någon annan, precis som nu med det omvända att korten var inte för mig utan till en av mina bästa vänner. Vad man då än tror på eller inte, änglar, guider, högre makter, universum, you name it. Något var det som ville att det här budskapet skulle gå fram till en specifik person, och det gjorde det den här gången och förhoppningsvis så hjälpte det lite på vägen för henne. Andra gånger är det ju inte lika lätt att hitta "mottagaren", som när jag en gång, för flera år sedan nu, använde pendeln och sökte svar på några frågor en kompis ställde. Mitt i allt så "hör" jag en röst i huvudet, och som också pendeln indikerar på en bokstavskarta, en yngre amerikansk man upplever jag det som, säga "Tell mum I'm ok". Jaha, och vem är du, vem är din mamma och var i hela havet bor hon då?! Sådana gånger kan man inte göra så mycket, det är bara hoppas att budskapet går fram till rätt person till slut på något sätt, genom någon annan som förhoppningsvis är närmare till. Men idag gick budskapet fram som sagt, även om korten inte verkade ha betydelse för mig.